Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de textile Iasitex Iaşi a cumpărat acţiuni Caromet Caransebeş de 1,4 mil. lei de la milionarul ieşean Ştefan Vuza

Ştefan Vuza

Ştefan Vuza

Autor: Tibi Oprea

10.10.2019, 00:00 406

Iasitex Iaşi (IASX), producător de textile, a cumpărat pe 4 octombrie 2019 un pachet de 389.584 de acţiuni Caromet Caransebeş (ARMT), producător de construcţii metalice, la preţul de 3,74 lei pe acţiune, de la omul de afaceri Vuza Ştefan, tranzacţie în valoare de 1,4 mil. lei, potrivit unui raport la bursă.

Tranzacţia a fost intermediată de brokerii de la Estinvest. Ştefan Vuza este directorul general şi preşedintele consiliului de administraţie al combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti, dar şi cel mai mare acţionar, în contextul în care CRC Alchemy Holding, entitate controlată de Vuza, deţine combinatul în proporţie de 87,7%. De asemenea, Vuza deţine mai multe companii listate la Bursa de la Bucureşti, cum ar fi Uzuc Ploieşti, producător de utilaje tehnologice, pe care o controlează indirect prin firma A1 Impex Cluj-Napoca (83,7%) sau Contractoare Buzău, controlată indirect prin intermediul grupului Serviciilor Comerciale Române (80,5%). Iasitex Iaşi, cu 18,9 mil. lei capitalizare, este controlată în proporţie de 63% de către A2 Impex Premium Textile Ploieşti, firmă controlată la rândul ei de Ştefan Vuza, şi în proporţie de 20,9% de către Uzuc Ploieşti, în timp ce statul român deţine 3,2% din companie.

Acţiunile IASX se tranzacţionează în creştere cu 50% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 19.708 lei. Caromet Caransebeş, cu 25 mil. lei capitalizare, este deţinută în proporţie de 94,7% de un consorţiu format din Iasitex, Asociaţia Salariaţilor Caromet şi Ponetchi Petru Pavel.

Preţul acţiunilor ARMT s-a majorat de peste şase ori în 2019, în contextul în care investitorii au tranzacţionat de la începutul anului acţiuni în valoare de 1,4 mil. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO