Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de ţevi TMK-Artrom Slatina, deţinut de un miliardar rus, a finalizat cumpărarea integrală a TMK Italia pentru 1,7 mil. euro

Producătorul de ţevi TMK-Artrom Slatina, deţinut de un...

Autor: Tibi Oprea

08.02.2019, 00:00 265

Producătorul de ţevi din oţel fără sudură TMK-Artrom (ART) a finalizat cumpărarea integrală a TMK Italia, anterior deţinută de TMK Global, pentru 1,73 mil. euro, echivalentul a 34,61 euro pentru fiecare dintre cele 50.000 de părţi sociale, potrivit unui anunţ la bursă al emitentului.

„În data 5 februarie 2019, TMK-Artrom SA a finalizat cumpărarea tuturor părţilor sociale deţinute de asociatul unic TMK Global SA în societatea TMK Italia SRL la preţul aprobat de Consiliul de Administraţie al societăţii TMK-Artrom S.A, întrunit legal în data de 28 noiembrie 2018“, se arată în raportul emitentului la bursă. TMK Italia este o societate cu peste 10 ani în activitatea de vânzări şi marketing a TMK-Artrom în calitate de agent în sudul şi vestul Europei, precum şi în Africa de Nord.

TMK-Artrom este deţinut în proporţie de 92,7% de către compania TMK Europe din Germania, care la rândul ei este deţinută de OAO TMK din Rusia, unul dintre cei mai mari producători de ţevi din lume. Acţiunile ART cu 476 mil. lei capitalizare se tranzacţionează în creştere cu 36,7% la nivelul anului curent, la preţul de 4,1 lei pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO