Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de medicamente Biofarm şi-a bugetat investiţii de 47 mil. lei şi estimează afaceri de peste 250 mil. lei la finalul anului, plus 15%

Biofarm Bucureşti (simbol bursier BIO), unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente din România, estimează afaceri de peste 250 mil. lei la finalul anului, în creştere cu 15% faţă de vânzările raportate în 2020.

De asemenea, compania urmează să investească peste 47 de milioane de lei în echipamente şi instalaţii de ultimă generaţie care vizează unitatea de producţie deschisă de Biofarm în 2021, dar şi în  creşterea eficienţiei activităţilor desfăşurate în fabrica din Capitală, şi în amenajarea spaţiilor de birouri.

„Finalizarea construcţiei şi dotarea cu echipamente de top a unităţii de producţie pe care am deschis-o anul acesta contribuie la creşterea producţiei şi ne permite, implicit, să ne extindem pe noi pieţe”, spune Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Compania a convocat acţionarii pe 26 aprilie 2021 pentru a aproba distribuirea sumei de 21,7 mil. lei, adică 40% din profitul de 54,3 mil. lei din 2020, sub formă de dividende, respectiv un dividend brut de 0,022 lei pe acţiune.

Potrivit calculelor realizate de ZF, randamentul unui dividend este de 3,9%.

Suma de 32,6 mil. lei este propusă către rezultatul reportat. Propunerea pentru data plăţii dividendelor este 3 septembrie 2021.

Biofarm este controlată în proporţie de 51,6% de SIF Muntenia (SIF2), în timp ce SIF Banat-Crişana (SIF1) deţine 36,7% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile BIO se tranzacţionează în creştere cu 33,2%, pe fondul unor tranzacţii de 3,1 mil. lei, arată datele BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.