Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de mase plastice Promateris, profit net la 9 luni din 2020 de 3,9 mil. lei, în creştere cu 70% faţă de perioada similară din 2019. Vânzările, 82 mil. lei, plus 51%

Producătorul de mase plastice Promateris, profit net la...

Autor: Tibi Oprea

18.11.2020, 18:48 266

Producătorul de mase plastice Promateris (simbol bursier PPL), fostă Prodplast, a încheiat primele nouă luni ale anului 2020 cu un profit net de 3,9 milioane de lei, în creştere cu 70% faţă de perioada similară din anul precedent, la venituri din vânzări de 81,7 milioane de lei, plus 51%, arată datele din raportul trimestrial publicat la bursă.

Compania a avut un EBITDA operaţional (câştig înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de 9,6 milioane de lei, de aproape două ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Profitul net este compus din rezultatele pozitive obţinute în principal din exploatare. Profitul din exploatare a fost obţinut prin creşterea cifrei de afaceri în condiţiile unor marje bune şi a creşterii cifrei de afaceri şi a EBITDA. EBITDA operaţională crescut cu 94% faţă de nivelul din 2019. Această creştere importantă a apărut datorită modificării structurii producţiei, respectiv creşterea semnificativă a ponderii produselor din materiale biodegradabile în total vânzări”, se arată în raport.

Promateris are 61,5 milioane de lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 33% de Nord Bucureşti, societate de 43,9 milioane de lei listată la BVB la rândul ei.

De la începutul anului, acţiunile PPLm înregistrează o scădere de 26,15%, pe fondul unui rulaj de 23.653 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO