Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de îngrăşăminte organice Norofert, care urmează să se listeze la BVB la începutul anului viitor, estimează afaceri de 15 mil. lei, plus 50% şi profit de 6 mil. lei

Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie Norofert

Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie Norofert

Autor: Cristina Bellu

26.11.2019, 11:11 399

“Vrem să accelerăm prezenţa la nivel internaţional şi, în acest scop, urmărim emiterea unei emisiuni de obligaţiuni corporative la începutul anului 2020”

Producătorul de îngrăşăminte organice Norofert Group a înregistrat în primele zece luni ale anului venituri de 11,5 milioane lei, echivalentul unei  creşteri de 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 şi un profit net de 4 milioane de lei, plus 8%.

Pe fondul acestei evoluţii, compania estimează afaceri de 15 mil. lei pentru finalul anului, plus 50% faţă de rezultatul obţinut în 2018 şi un profit net de 6 mil. lei.

“Rezultatele financiare vor fi însă supuse condiţiilor meteorologice. În cazul în care vremea din ultima perioadă a anului se dovedeşte a nu fi optimă pentru dezvoltarea grâului şi a rapiţei, campania de pre-vânzări pentru sezonul primăvara 2020 ar putea fi amânată pentru începutul anului viitor, ceea ce înseamnă că o parte din venituri şi profit vor fi înregistrate de Norofert la începutul anului 2020, în loc de finalul anului 2019”, transmit reprezentanţii companiei.

În iulie 2019, Norofert a atras 1,5 milioane de euro de la investitori în timpul celui mai rapid plasament privat de la Bursa de Valori Bucureşti, care a durat mai puţin de o zi. În urma plasamentului, compania a direcţionat resurse substanţiale către utilarea noii fabrici din Filipeştii de Pădure şi a crescut semnificativ activele curente, în principal materiile prime, bunurile şi produse fabricate de terţe părţi.

„Suntem mulţumiţi de rezultatele financiare înregistrate până în prezent, în special deoarece efectele pozitive ale investiţiilor majore pe care le-am făcut între lunile iulie şi octombrie 2019 încep deja să apară. Datorită capitalului atras în timpul plasamentului privat, am reuşit să creştem în mod semnificativ organizaţia noastră, atât din punct de vedere al activelor, cât şi al capitalului uman”, spune Vlad Popescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie, Norofert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO