Caută doar în titlu
LIVE: Videoconferinta ZF HUAWEI - Conectăm România. Cybersecurity pentru biroul virtual. Provocările post pandemie pentru securitatea datelor
Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de hârtie igienică şi carton ondulat Vrancart Adjud raportează un profit net de 4,2 mil. lei în S1/2020, la jumătate faţă de S1/2019, şi afaceri de 128 mil. lei, în scădere cu 11,7%

Vrancart Adjud (simbol bursier VNC), producător român de carton ondulat şi hârtie igienică, a încheiat primele şase luni ale anului cu un profit net de 4,2 milioane de lei, de peste două ori mai mic faţă de rezultatul net de 10,2 mil. lei din S1/2019, la afaceri de 127,5 milioane lei, minus 11,7%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor prezentate în raportul semestrial.

„Profitabilitatea Societăţii în primul semestru al anului 2020 a fost puternic influenţată de criza generată de virusul COVID-19, aceasta generând efecte negative atât pe plan intern, precum întreruperi temporare ale activităţii, costuri cu măsurile de siguranţă a personalului, dificultăţi în aprovizionare şi logistică, cât şi externe societăţii, precum scăderea puternică a cererii pentru unele produse (în special în perioada aprilie-iunie), evoluţie negativă a preţurilor de vânzare, dificultăţi în privinţa identificării şi contactării de clienţi noi”, transmite compania raportul publicat la Bursă.

Veniturile din exploatare au fost de 133,6 milioane de lei în scădere cu 15,2% faţă deaceeaşi perioadă a anului precedent, iar cheltuielile de exploatare au fost de 126 mil. lei, cu 12,4% mai mici, astfel că rezultatul operational a fost profit de 7,6 milioane de lei, la jumătate faţă de primele şase luni din 2019, potrivit calculelor realizate de ZF.

La nivel de grup, Vrancart a avut un profit net de 4,5 mil. lei în S1/2020, faţă de 11,2 mil. lei în S1/2019, şi afaceri de 167 mil. lei, minus 6,7%, arată calculele realizate de ZF.

Vrancart are 167,1 mil. lei capitalizare, iar acţiunile sale înregistrează un plus de 5,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 29 mil. lei.

Compania este controlată în proporţie de 75% de SIF Banat-Crişana (SIF1), în timp ce Paval Holding, vehicul de investiţii al fraţilor Pavăl, proprietarii Dedeman, deţine 16,9% din numărul de acţiuni.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.