Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj Napoca şi-a majorat profitul cu 88% în primele nouă luni din 2021, la 43 mil. lei. Afacerile au atins 134 mil. lei, plus 40%

Producătorul de cărămizi Cemacon Cluj Napoca şi-a...

Autor: Cristina Bellu

16.11.2021, 10:27 638

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon Cluj (simbol bursier CEON, companie controlată majoritar de fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de 133,6 milioane lei, în creştere cu 40%, şi un profit net de 42,6 milioane lei, plus 88% faţă de perioada similară din 2020, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

La 30 septembrie, compania a înregistrat un rezultat EBIDTA de 54,5 milioane lei, în creştere cu 55%.

Marţi, la ora 15.10, acţiunile CEON se apreciau cu aproape 10%, pe fondul unor tranzacţii de 190.000 de lei, arată datele BVB.

“Rezultatele sunt, în mare parte, o consecinţă a strategiei de management şi a investiţiilor din ultimii ani, prin care ne-am propus să depăşim standardele de calitate şi eficienţă din industrie. Desigur, dinamica pieţei de construcţii în această perioadă a fost una favorabilă consumului şi, dacă nu ar fi existat constrângerile generate de limitarea capacităţii noastre de producţie, cu siguranţă şi cota noastră de piaţă ar fi fost mai mare”, spune Liviu Stoleru, directorul general al companiei.

La finalul perioadei încheiate la 30 septembrie, activele totale ale companiei se cifrau la 280 mil. lei, în creştere cu 4% faţă de 31 decembrie 2020, în timp ce datoriile totale au scăzut cu 29%, la 57 mil. lei.

“Lichiditatea şi solvabilitatea companiei ne permit să continuăm proiectele de investiţii în creşterea capacităţii şi eficienţei de producţie, precum şi în dezvoltarea expertizei şi a gradului de retenţie a angajaţilor în companie”, adaugă Liviu Stoleru.

Producătorul de cărămizi din Cluj are o capitalizare de 380 de milioane de lei, acţiunile companiei apreciindu-se cu 139% în acest an, după tranzacţii de 135 milioane lei.

Compania este controlată în proporţie de 77,8% de Pavăl Holding, vehicul de investiţii financiare deţinut de Adrian Pavăl şi Dragoş Pavăl, proprietarii Dedeman.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO