Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş reia producţia după două săptămâni în care fabricile operate de companie au fost în revizie capitală

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab...

Autor: Cristina Bellu

17.01.2022, 09:41 567

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), aflat în procedura insolvenţei din 2017, cu dreptul de administrare păstrat, a anunţat luni pe bursă că unităţile de producţie operate de companie şi-au reluat activitatea de exploatare.

“Perioada de revizie capitală anunţată prin raportul din 4 ianuarie, estimată iniţial la câteva săptămâni, a luat sfarsit, iar activitatea de producţie din ambele fabrici se desfasoara în parametri normali”, spun reprezentanţii Romcab.

Compania a intrat în insolvenţă la propria cerere la începutul anului 2017 şi a revenit pe 4 martie 2021 la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti, pe fondul confirmării planului de reorganizare depus şi asumat de Administratorul Special.

La finalul săptămânii trecute, Romcab a anunţat că acţionarul majoritar Sadalbari a achitat întreaga datorie asumată prin programul de plăţi al planului său de reorganizare.

Planul a fost aprobat de Adunarea Creditorilor în data de 10 august 2021 şi confirmat de judecătorul sindic în data de 15 octombrie 2021.

Romcab este unul dintre cei mai activi producători de cabluri de joasă tensiune, cu experienţă de peste 70 de ani şi vânzări în Europa Centrală, Europa de Est şi de Vest, pe pieţe precum Germania, Austria, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, România. Conform unui clasament elaborat de compania britanică de cercetări Plimsoll, Romcab ocupă poziţia 102 în Europa din perspectiva cotei de piaţă.

În 2021, acţiunile MCAB au marcat o creştere de 437%, pe fondul unor tranzacţii de 25 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO