Burse - Fonduri mutuale

​Producătorul de aparatură optică IOR Bucureşti, controlat de statul român, şi-a majorat capitalul social cu 8,3 milioane lei prin aport în numerar de la 24 de acţionari

​Producătorul de aparatură optică IOR Bucureşti,...

Autor: Tibi Oprea

07.01.2020, 18:21 616

IOR Bucureşti (simbol bursier – IORB), producător de aparatură optică controlat de statul român, a anunţat la bursă că a încheiat perioada de subscriere aferentă majorării de capital social, în cadrul căreia 24 de acţionari au subscris 83,2 milioane de acţiuni nominative, dematerializate, la preţul de 0,1 lei pe unitate, pentru care au achitat suma de 8,3 milioane de lei, potrivit unui raport la bursă.

Cei 24 de acţionari au subscris 94,5% din totalul de 88 de milioane de acţiuni oferite public. Statul român, acţionar majoritar, a subscris cea mai mare parte. După închiderea perioadei de subscriere au fost anulate un număr de 4,7 milioane de acţiuni nesubscrise.

Intermediarul ofertei desfăşurate în perioada 27 noiembrie – 27 decembrie 2019 a fost brokerul Prime Transaction.

Acţiunile IORB se tranzacţionează în creştere cu 81,8% în ultimul an, pe fondul unui rulaj de 11.300 lei, emitentul ajungând la 44,2 milioane lei capitalizare.

Compania este controlată de statul român prin Ministerul Economiei în proporţie de 94,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO