Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de aluminiu Alro Slatina împrumută 167 mil. lei de la EximBank pentru finanţarea activităţii curente

Producătorul de aluminiu Alro Slatina împrumută 167...

Autor: Cristina Bellu

14.07.2021, 09:51 269

Alro Slatina, unicul producător de aluminiu şi aliaje din aluminiu din România şi unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitatea de producţie, a accesat o finanţare de 167 mil. lei de la EximBank.

Fondurile sunt destinate asigurării necesarului de lichidităţi pentru activitatea curentă a companiei şi au fost acordate cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, potrivit unui comunicat al instituţiei bancare.

”Prin facilitatea acordată, asigurăm uneia dintre cele mai importante companii din România şi din Europa, fondurile necesare pentru desfăşurarea activităţii curente în condiţii optime”, spune Traian Halalai, Preşedintele Executiv al EximBank.

Mediul economic imprevizibil creat de consecinţele pandemiei – care a afectat puternic două dintre segmentele de piaţă esenţiale pentru Alro, respectiv industria auto şi cea aeronautică, precum şi preţurile scăzute la alumină au reprezentat principalele provocări ale producătorului român de aluminiu pentru depăşirea cărora a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor şi de îmbunătăţire a strategiilor de achiziţie şi de vânzări. 

„Rezilienţa Alro este obţinută şi prin valorificarea oportunităţilor generate de crize, cum este şi cazul crizei sanitare: şi în astfel de vremuri am rămas fideli strategiei noastre şi ne-am concentrat pe investiţiile în inovaţie şi în cele mai noi tehnologii de producţie şi am continuat parteneriatele cu organizaţiile care susţin dezvoltarea responsabilă şi durabilă a afacerilor”, completează Gheorghe Dobra, Director General al Alro.  

Alro este una dintre cei mai mari companii integrate pe verticală din Europa care produce aluminiu, având o capacitate de producţie anuală instalată de 265.000 de tone de aluminiu electrolitic, 35.000 de tone de aluminiu reciclat şi 335.000 de tone de aluminiu turnat. Compania îşi exportă produsele în peste 50 de ţări din întreaga lume, acestea deţinând mai multe certificări pentru industriile aerospaţială şi auto, dar şi standardele de calitate pentru aluminiu primar ale Bursei de Metale din Londra, cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plat.

Capitalizarea Alro Slatina atinge 1,93 mld. lei capitalizare, iar de la începutul anului 2021 acţiunile au urcat cu 20,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO