Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de alumină Alum Tulcea, controlat de Alro Slatina, printre beneficiarii unei finanţări de 8,8 mil. euro de la CE, pentru investiţii în proiecte legate de protecţia mediului

Producătorul de alumină Alum Tulcea, controlat de Alro...

Autor: Cristina Bellu

22.07.2020, 13:39 1442

Producătorul de alumină Alum Tulcea (simbol bursier BBGA), controlat de Alro Slatina, anunţă intrarea într-un program pentru crearea unor industrii circulare cu emisii reduse de carbon la nivel european, coordonat de LafargeHolcim prin intermediul centrului său de cercetare şi dezvoltare, şi care dispune de o finanţare nerambursabilă de 8,8 milioane euro din partea Comisiei Europene (CE).

Concret, proiectul (ReActiv) se concentrează pe transformarea unui reziduu industrial neexploatat în prezent din sectorul aluminei reziduul de bauxită, într-un material activ pentru noi cimenturi sustenabile. În cadrul programului, Alum Tulcea este unul dintre partenerii a căror activitate implică furnizarea de mostre adecvate de reziduu de bauxită care vor fi procesate în proiect şi contribuie la studiile de fezabilitate şi la elaborarea planului de afaceri, în special în ceea ce priveşte implementarea unei potenţiale tehnologii în cadrul fabricilor de ciment.

„Prin proiectul ReActiv, împreună cu alţi lideri din industrie şi instituţii europene, ne reafirmăm angajamentele de sustenabilitate cu accent pe proiectele de economie circulară prin implementarea metodelor inovatoare de reducere aproape la zero a emisiilor, deşeurilor şi a amprentei noastre de carbon, concomitent cu dezvoltarea de produse superioare, cu un nivel redus al impactului asupra mediului”, spune Gheorghe Dobra, CEO Alum.

Proiectul va fi implementat începând cu finalul anului 2020 sau începutul anului 2021 şi se va derula pe o perioadă de patru ani, potrivit datelor transmise de oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO