Burse - Fonduri mutuale

Prodplast, Nuclearelectrica şi Conpet, cele mai mari creşteri de la BVB într-o lună

Prodplast, Nuclearelectrica şi Conpet, cele mai mari...

Autor: Liviu Popescu

09.02.2017, 00:05 536
Acţiunile producătorului de materiale plastice Prodplast Bucureşti au crescut în ultimele patru săptămâni de la 2,7 lei la 3,3 lei, adică un avans de 22% pe fondul unui rulaj de circa 9.600 de lei, fiind urmate în topul celor mai mari creşteri ale preţurilor de Nuclearelectrica (18,2%) şi Conpet Ploieşti (17,9%). Clasamentul ZF a luat în calcul doar emitenţii care în ultima lună au avut un rulaj mai mare de 9.000 de lei.
 
Acţiunile Prodplast se tranzacţionau la cea mai re­centă şedinţă de tranzacţionare de pe 2 februarie la preţul de 3,3 lei, mai mare cu 14% faţă de şedinţa pre­cedentă, de altfel în apropierea limitei de 15%. La acest preţ, capitalizarea companiei din Bucureşti este de 56 mil. lei.
 
Acţiunile Nuclearelectrica au crescut de la 5,12 lei la 6,05 lei în ultima lună pe fondul cererii mai mare de energie electrică generată de iarna geroasă de început de an. Ieri o acţiune SNN se tranzacţiona la 6,02 lei, în scădere cu 0,5% faţă de şedinţa precedentă. De la începutul anului, acţiunile SNN au plus 26%, iar printre factorii care stau la baza acestei evoluţii poate fi şi decizia guvernului de a majora rata profitului spre dividende de la 50% la 90% pentru companiile de stat. Nuclearelectrica este deţinută în proporţie de 82,5% de statul român prin intermediul Ministerului Energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO