Burse - Fonduri mutuale

Procesatorul de produse extrudate Vimetco Extrusion, subsidiara Alro, investeşte 3,8 mil. euro în îmbunătăţirea capacităţii de producţie

Procesatorul de produse extrudate Vimetco Extrusion,...

Autor: Cristina Bellu

10.01.2022, 10:42 234

Alro, cel mai mare producător de aluminiu din România şi unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa, anunţă că Vimetco Extrusion, subsidiara responsabilă de linia de afaceri cu produse extrudate, investeşte 3,85 mil. euro în eficientizarea şi îmbunătăţirea capacităţii de producţie din Slatina (jud. Olt).

48% din valoarea proiectului, respectiv 1,85 mil. euro, reprezintă finanţare prin Innovation Norway, o iniţiativă de 2,8 miliarde euro a guvernului norvegian, care vizează reducerea discrepanţelor economice şi sociale prin finanţarea proiectelor de energie, schimbări climatice şi dezvoltare durabilă a afacerilor.

Proiectul presupune achiziţia unei linii de ambalare automată a profilelor din aluminiu extrudat, cu scopul de a creşte competitivitatea prin aplicarea de „paşi verzi” pentru producţia de profile extrudate.

„Companiile pot construi un viitor sustenabil doar prin investiţii  în prezent, cu consecvenţă şi consideraţie faţă de toate părţile interesate, iar Vimetco Extrusion integrează cu succes aceste principii în operaţiunile sale”, spune Marian NĂSTASE, Preşedintele Consiliului de Administraţie al ALRO.

El apreciază că investiţia reprezintă o dovadă a utilizării durabile a resurselor naturale disponibile, a reducerii consumului de energie şi a creşterii eficienţei operaţionale, diversificând, în acelaşi timp, portofoliul de soluţii personalizate oferite.

Din perspectiva reprezentanţilor companiei, rezultatele proiectului constau în creşterea cifrei de afaceri şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea consumului de combustibil şi a deşeurilor generate în procesul de producţie.

„În perioada următoare ne vom concentra pe continuarea investiţiilor în tehnologii de ultimă generaţie, care utilizează şi valorifică eficient resursele existente ale companiei”, adaugă Igor HIGER, Preşedintele Consiliului de Administraţie Vimetco Extrusion.

Alro Slatina a încheiat primele nouă luni din 2021 cu o cifră de afaceri de 2,5 miliarde de lei, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, dar rezultatul net a fost o pierdere de 25 mil. lei, faţă de un profit net de 273 mil. lei în perioada similară din 2020, arată raportul financiar trimestrial publicat la BVB.

Compania are 1,4 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 54,2% de ruşii de la Vimetco, în timp ce Paval Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl, proprietarii Dedeman, are o deţinere de 23,2%, iar Fondul Proprietatea deţine 10,2% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO