Burse - Fonduri mutuale

Procesatorul de produse extrudate Vimetco Extrusion, subsidiara Alro, investeşte 10 mil. euro în extinderea capacităţii de producţie

Procesatorul de produse extrudate Vimetco Extrusion,...

Autor: Cristina Bellu

10.03.2021, 10:23 303

Alro, cel mai mare producător de aluminiu din România şi unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa, anunţă că Vimetco Extrusion, subsidiara responsabilă de linia de afaceri cu produse extrudate, investeşte 10 mil. euro în extinderea capacităţii de producţie din Slatina (jud. Olt).

Proiectul este finanţat prin credit comercial şi prin credit bancar pentru investiţii şi constă în achiziţia şi instalarea unei linii de extrudare automatizată, furnizată de către Presezzi Extrusion spa, echipată cu tehnologia necesară funcţionării cu intervenţii umane reduse, întregul procesul fiind automatizat prin sistemul de gestionare DMS (“Sistem de management al datelor”) dezvoltat de Presezzi.

“Investiţia reprezintă încă un pas în realizarea viziunii pe termen lung a companiei, împreună cu parteneriatele realizate recent cu companii din industrii recunoscute pentru standardele înalte ale materialelor utilizate, precizia în execuţie, stabilitatea şi predictibilitatea în livrarea produselor finite”, explică Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al ALRO.

Pe lângă capacitatea de extrudare a profilelor până la o lungime de 60 de metri, cu o viteză de 50 m/min, echipamentul are cel mai mic consum de gaz de pe piaţă, este dotat cu un sistem eficient ESS (Energy-saving system – sistem de economisire a energiei), precum şi cu zone de răcire cu apă şi aer, pentru valorificarea eficientă a resurselor utilizate.

Grupul Alro a obţinut în 2020 un profit net de 328,9 mil. lei, faţă de pierderi de 44,5 mil. lei înregistrate în 2019.

Compania are o capitalizare de 1,85 mld, lei şi este deţinută majoritar de grupul rus Vimetco (54,18%), controlat de miliardarul Vitali Maşitski, în timp ce Pavăl Holding, companie a fraţilor Pavăl de la Dedeman, are o participaţie de 23,21%, iar Fondul Proprietatea deţine 10,2% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO