Burse - Fonduri mutuale

Primul an de Nuclearelectrica pe bursă: acţiunile au scăzut cu 30%, iar recuperarea ar putea veni din tranzacţia cu Enel

Primul an de Nuclearelectrica pe bursă: acţiunile au...

Autor: Radu Bostan

04.11.2014, 00:06 857
În urmă cu un an, la Bursa de Valori Bu­cureşti au intrat la tranzacţionare acţiunile pro­ducătorului de energie Nuclearelectrica (sim­bol bursier SNN) care a derulat prima ofertă publică de acţiuni după o pauză de cinci ani.
 
Promovată ca plasament aproape sigur şi ca scut împotriva scumpirii electricităţii, acţiunile SNN nu şi-au atins potenţialul până acum, compania raportând rezultate slabe din cauza condiţiilor nefavorabile de pe piaţă şi a impozitelor noi.
 
Titlurile Nuclearelectrica au scăzut cu 32% de la listare până la sfârşitul lunii octombrie, ştergând peste un miliard de lei din capitalizarea bursieră. Compania are în prezent o valoare de piaţă de circa 2,2 miliarde de lei. Spre comparaţie, indicele-cheie al bursei, BET, s-a apreciat cu 13% de-a lungul aceleiaşi perioade.
 
Listarea Nuclearelectrica a dat startul unei perioade foarte bune pe piaţa de capital. Pro­gramul de oferte publice de acţiuni a con­tinuat cu listarea Romgaz (SNG) şi Electrica (EL), care au atras noi bani pe bursă, iar lichiditatea pieţei a fost ajutată şi de ope­ra­ţiu­nile derulate de Fondul Proprietatea (FP). Fondul a vândut o parte din participaţiile deţinute la companii energetice, contribuind astfel la creşterea gradului de dispersie a acţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO