Burse - Fonduri mutuale

Primele minute de tranzacţionare cu acţiuni ONE la Bursa de la Bucureşti: preţ de 2,07 lei pe acţiune, plus 3,5% faţă de cel din ofertă. Tranzacţii de 11,4 mil. lei. Capitalizare de circa 2,9 mld. lei

Primele minute de tranzacţionare cu acţiuni ONE la...

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

12.07.2021, 10:09 1863

În primele minute de tranzacţionare cu acţiuni ale One United Properties (ONE), investitorii au tranzacţionat de 11,4 milioane lei, preţul fiind de 2,07 lei pe unitate. Astfel, faţă de preţul din ofertă de 2 lei, acţiunile ONE urcă la ora redactării acestei ştiri cu 3,5%, arată datele agregate de ZF din platformele brokerilor.

La acest preţ capitalizarea celui mai mare holding care ajunge la bursa de la Bucureşti este de aproximativ 2,9 mld. lei. Preţul de deschidere a fost de 2,14 lei pe acţiune, potrivit datelor agregate de ZF din platformele brokerilor.

One United Properties, la care doi antreprenori – Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu – au aproape 60% a derulat o ofertă publică de emitere de noi acţiuni prin majorare de capital din 22 iunie şi până pe 2 iulie. În cadrul ofertei au fost vândute un număr de 130.007.085 acţiuni, în trei tranşe: pentru investitorii instituţionali, pentru investitorii de retail cu alocare garantată şi cu alocare pro-rată.

Acţiunile au fost vândute la un preţ de 2 lei/acţiune, iar pentru ordinele introduse în primele trei zile lucrătoare din oferta pe tranşa investitorilor de retail cu alocare pro-rata preţul a fost de 1,94 lei/acţiune. Investitorii instituţionali au cumpărat 63% din numărul total de acţiuni, iar investitorii de retail 37% (din care 20% tranşa cu alocare garantată şi 17% tranşa cu alocare pro-rată).

Capitalizarea anticipată a companiei se ridică la 2,86 miliarde de lei.  Oferta publică şi listarea au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO