Burse - Fonduri mutuale

Prime AM vrea sa-si incerce puterile cu un fond inchis

Prime AM vrea sa-si incerce puterile cu un fond inchis

Cosmin Brendea, presedintele Prime Asset Management, mizeaza pe investitorii straini pentru lansarea fondului inchis

02.10.2008, 19:00 43

"Intentionam sa lansam un fond inchis cu politica diversificata de investitii, la care vom incerca sa atragem participarea investitorilor straini. In prezent, purtam discutii cu acestia. Asteptam modificarea regulamentului fondurilor, dar si stabilizarea pietelor de capital, pentru a lansa fondul inchis, pe care intentionam sa il listam la Bursa", a spus Cosmin Brendea, presedintele societatii Prime Asset Management (AM).

Intrata recent pe piata fondurilor mutuale, Prime AM administreaza in prezent active in valoare de 1,6 mil. lei (430.000 de euro) de la fondul de actiuni Prime Speed Capital si fondul de plasamente diversificate Prime Capital. Peste 50 de clienti au investit pana acum in cele doua fonduri ale Prime AM.
Piata locala a fondurilor inchise de investitii cumuleaza active nete in valoare de 84 mil. lei (22,7 mil. euro) de la un numar de zece fonduri. In comparatie cu fondurile mutuale, piata fondurilor inchise este mult subdezvoltata, detinand active de zece ori mai mici.
Singurul fond inchis listat la Bursa de Valori din Bucuresti este in prezent STK Emergent, administrat de societatea STK Financial din Cluj. STK Emergent a intrat la tranzactionare pe 22 septembrie, fondul detinand active totale de 130 mil. lei (35 mil. euro) de la aproape 300 de investitori la sfarsitul primului semestru.
Pe piata RASDAQ, Fondul Oamenilor de Afaceri (FOA) este singurul fond inchis listat. Titlurile FOA se tranzactioneaza din anul 2000, listarea fondului avand loc ca o solutie de reorganizare a Fondului Mutual al Oamenilor de Afaceri (FMOA, cunoscut si sub numele de SAFI). Fondul Oamenilor de Afaceri reuneste aproape 90.000 de investitori, cel mai mare numar de investitori din piata fondurilor de investitii
Intentiile administratorilor de a lansa fonduri inchise, care vor fi listate ulterior, au fost numeroase anul acesta. Societatea de administrare SIRA si-a anuntat intentia de a lansa un fond inchis de actiuni care va fi listat, conditionand momentul lansarii de finalizarea procesului de modificare a regulamentului fondurilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO