Burse - Fonduri mutuale

Primăria Bucureşti ar putea împrumuta o jumătate de miliard de lei de la investitori, prin intermediul Raiffeisen, pentru a refinanţa obligaţiuni din 2015 care ajung la maturitate în luna mai din 2020

Primăria Bucureşti ar putea împrumuta o jumătate de...

Autor: Liviu Popescu

13.02.2020, 17:39 525

Primăria Capitalei urmează să anunţe în perioada următoarea că va va lansa o emisiune de obligaţiuni de până la 550 de milioane de lei pe o maturitate de 10 ani pentru refinanţarea unui împrumut din 2015 şi care va ajunge la scadenţă în luna mai din 2020, potrivit unor surse ale ZF care susţin că Raiffeisen este brokerul acestei operaţiuni. Acestei sume i se vor adăuga şi cupoanele pentru obligaţiuni rostogolite estimate de ZF la circa 20 mil. lei. 

Aceasta operaţiune, cunoscută sub numele de <<roll over>>, adică rostogolirea unor datorii, nu este nouă pentru Primăria Bucureşti în contextul în care şi împrumutul din 2015 este tot o refinanţare a unui credit din 2005, potrivit datelor ZF.

Investitorii de la Bursa de la Bucureşti au de ales între circa 40 de emisiuni de obligaţiuni emise de municipalităţile din România, în valoare totală de 3,3 mld. lei şi cu scadenţe de 5 până la 20 de ani, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la BVB.

Trei emisiuni de obligaţiuni, lansate de Municipiul Bucureşti, Primăria Comunei Aninoasa şi Oraşul Teiuş, au scadenţa în 2020. Cea mai apropiată data scadentă este cea a obligaţiunilor Municipiului Bucureşti PMB20, respectiv 4 mai 2020.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO