Burse - Fonduri mutuale

Prima zi de subscriere titluri de stat Fidelis: românii au împrumutat deja statul cu 37 mil. lei, din care 25 mil. lei au fost pe tranşa în euro, cea cu scadenţa pe cinci ani şi 1,85% dobândă pe an

Prima zi de subscriere titluri de stat Fidelis: românii...

Autor: Liviu Popescu

09.11.2020, 17:27 1634

Circa 37 mil. lei au subscris investitorii persoane fizice în prima zi a ofertei de titluri de stat Fidelis, ediţia toamnă 2020, pentru care Ministerul Finanţelor plăteşte dobânzi chiar şi de 4% pe an, potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar.

Circa 25 mil. lei au fost subscrişi pe tranşa în euro, cea care are o scadenţă de cinci ani şi pentru care Ministerul Finanţelor plăteşte o dobândă de 1,85% pe an.

Pentru tranşa în lei cu scadenţa de 1 an, cea cu dobândă de 3,5%, subscrierile din 9 noiembrie au fost de 6,74 mil. lei, iar pentru cea pe trei ani, cu dobândă de 4%, subscrierile au fost de 5,47 mil. lei.

De luni, 9 noiembrie 2020 şi până pe 27 noiembrie 2020, adică pe parcursul a trei săptămâni, investitorii persoane fizice pot împrumuta statul român, într-o nouă ofertă de titluri de stat Fidelis, intermediată de BT Capital Partners, Banca Transilvania, BCR şi BRD, şi care va fi listată la bursa de la Bucureşti.

Cele trei emisiuni, adresate exclusiv persoanelor fizice, iar valoarea minimă a unei subscrieri este de 5.000 lei, în timp ce pentru emisiunea în euro valoarea minimă care poate fi subscrisă este de 1.000 euro. Precedenta emisiunea Fidelis prin bursă s-a desfăşurat în vara anului 2020.

Conform legislaţiei în vigoare, dobânzile şi câştigurile de capital realizate din deţinerea şi tranzacţionarea titlurilor de stat emise de statul român prin Ministerul Finanţelor Publice sunt venituri netaxabile.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO