Burse - Fonduri mutuale

Prima ofertă de bonduri pentru populaţie din zece ani a fost un eşec. Mai puţin de jumătate din titluri au fost subscrise

Prima ofertă de bonduri pentru populaţie din zece ani a...

Autor: Radu Bostan

19.06.2015, 13:46 1710
Oferta de titluri de stat destinată populaţiei s-a încheiat astăzi, la ora 13, fiind subscrise mai puţin de jumătate din bondurile scoase la vânzare.

În cele zece zile de ofertă, investitorii de retail au introdus ordine pentru 48.629 de titluri, potrivit datelor furnizate de brokeri, în vreme ce emisiunea număra 100.000 de titluri cu valoarea individuală de 1.000 lei.

Subscrierile populaţiei valorează astfel 48,6 milioane de lei, mai puţin de jumătate din valoarea întregii oferte.

Potrivit prospectului de emisiune, în cazul în care numărul de titluri subscrise va reprezenta mai puţin de 100% din numărul de titluri de stat oferite, dobânda finală va fi stabilită la nivelul celei mai mari rate din intervalul de dobândă, adică la 2,15%.

Datele sunt preliminare - deşi de la ora 13 nu se mai preiau ordine, brokerii încă mai lucrează să le introducă în sistem pe cele preluate, proces care poate dura până la sfârşitul şedinţei bursiere de azi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO