Burse - Fonduri mutuale

​Prima listare din 2019: Pe 9 iulie producătorul şi furnizorul de telefoane iHunt Ploieşti se listează la bursa de la Bucureşti cu simbolul HUNT. Goldring va intermedia listarea

​Prima listare din 2019: Pe 9 iulie producătorul şi...

Autor: Tibi Oprea

27.06.2019, 18:00 834

Compania iHunt Technology din Ploieşti, producător şi furnizor de telefoane mobile şi gadgeturi hi-tech cu afaceri de 24,6 mil. lei în 2018, va realiza pe 9 iulie 2019 o listare tehnică pe segmentul alternativ AeRO de la BVB, potrivit lui Cezar Stroe, acţionar cu 99,5% din capitalul social. Compania va veni la tranzacţionare cu simbolul bursier HUNT.

Pe de altă parte, listarea va fi intermediată de brokerul Goldring, care a mai adus la bursă şi Life is Hard, companie specializată în dezvoltarea de software, precum şi Transilvania Broker, primul intermediar în asigurare listat la bursa românească.

“Vom face o listare tehnică, ceea ce înseamnă că în 30 de zile de la momentul listării va trebui să îndeplinim ori condiţia unui freefloat de 10%, ori pe cea care priveşte minimum 30 de investitori”, spune Virgil Zahan, director general al Goldring, pentru Ziarul Financiar.

ZF a scris încă din luna februarie că iHunt va realiza o listare prin vânzarea unui pachet de acţiuni cuprins între 10% şi 25%, banii atraşi în urma operaţiunii urmând a fi utilizaţi pentru dezvoltare. Potrivit estimărilor Goldring, în scenariul optimist, iHunt ar putea veni la bursă cu o capitalizare de 38 mil. lei, în timp ce în scenariul pesimist ar putea aduce 17 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO