Burse - Fonduri mutuale

Previziune sumbră de la SIF Moldova, al doilea cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania: Estimările sunt că nici în 2019, BVB nu va ajunge la nivelul de piaţă emergentă, rămânând o piaţă de frontieră

Previziune sumbră de la SIF Moldova, al doilea cel mai...

Autor: Liviu Popescu

21.03.2019, 13:12 780

SIF Moldova, al doilea cel mai mare acţionar individual al Băncii Transilvania după Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, consideră că bursa românească nu va ajunge în 2019 la nivelul de piaţă emergentă, rămânând o piaţă de frontieră.

Societate, care deţine 7,2% din cea mai mare bancă din România, consideră că este puţin probabil ca acţiunilor companiilor afectate de ordonanţa 114 să revină în 2019 la nivelul de dinainte anunţului ordonanţei întrucât valoarea acestora companii a scăzut din punct de vedere fundamental.

“Cotaţiile din sistemul bancar şi energetic sunt în scădere din decembrie 2018 şi această tendinţă va continua şi în 2019. Este puţin probabil ca acţiunile companiilor care au scăzut după anunţul măsurilor fiscale să revină la nivelul anterior OUG 114/2018 pentru că valoarea acestor companii a scăzut din punct de vedere fundamental în urma măsurilor prevăzute în Ordonanţă. O reducere a Pilonului 2 va afecta negativ bursa de valori. Estimarile sunt că nici în 2019, BVB nu va ajunge la nivelul de piaţă emergentă, rămânand o piaţă de frontieră”, se arată în raportul aferent programului de activitate pe 2019 al SIF Moldova.

Reprezentanţii societăţii adaugă faptul că este posibil ca indicele principal BET să mai aibă scăderi pe parcursul anului 2019 dacă Guvernul “va lua alte măsuri neaşteptate şi neinspirate, dar scăderile nu vor fi atât de mari precum cea din decembrie 2018, pentru că piaţa a inclus deja riscul de măsuri populiste în preţul acţiunilor”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO