Burse - Fonduri mutuale

Preţul petrolului scade sub 57 de dolari pe baril, dar la Bucureşti acţiunile OMV Petrom cresc cu 1%

Preţul petrolului scade sub 57 de dolari pe baril, dar...

Autor: Liviu Popescu

07.02.2017, 00:04 339
Preţul petrolului Brent, referinţă pe piaţa europeană, afişa ieri 56,7 dolari, în scădere cu 0,5% faţă de şedinţa de vineri, când administraţia din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, a impus sancţiuni Iranului, al treilea cel mai mare producător de petrol din cele 13 state membre al Organizaţiei Ţă­rilor Exportatoare de Petrol (OPEC), pe fondul unor teste cu rachete balistice.
 
La scăderea preţului barilului de petrol a contribuit şi deprecierea dolarului american cu 0,3% în raport cu un coş de valute, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.
 
„Mai departe este important ca preţul Brent să marcheze un breakout peste rezistenţa de la 57,40 dolari pentru ca tendinţa să fie confirmată şi să revedem cotaţiile la maximele din primele zile ale anului“, se arată într-o notă a XTB România semnată de analistul Silvia Gabor. Preţul unei acţiuni SNP este strâns legat de evoluţia cotaţiei ţiţeiului pe plan extern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO