Burse - Fonduri mutuale

Preţul aurului scade la Bucureşti la minimul ultimelor cinci săptămâni

Preţul aurului scade la Bucureşti la minimul ultimelor...

Autor: Liviu Popescu

13.03.2017, 00:05 298
Preţul gramului de aur a scăzut la Bucureşti pentru a şaptea şedinţă consecutiv la 168 de lei în condiţiile în care metalul preţios pierde teren în raport cu dolarul american pe pieţele ex­terne. BNR calculează preţul auru­lui în raport cu paritatea de pe piaţa ex­ternă şi a afişat o pa­ritate mai slabă pe 3 februarie.
 
La Bucureşti au­rul a avut cea mai ri­di­cată co­taţie pe 24 fe­bruarie, de 172 lei, iar cea mai scă­zută pe 3 ianuarie, de 160 lei. De la înce­pu­tul anu­lui, preţul gra­mului de aur a urcat cu 2,8%.
 
Vineri aurul a co­bo­rât pe plan ex­tern sub pragul de 1.200 de dolari pe uncie şi a integrat aproa­pe în totalitate în preţ o majo­rare de dobândă în ca­drul şedinţei de po­litică monetară a Fed din această săp­tămână, spun ana­liştii. „În ipoteza unei corecţii, atractiv ar putea fi pra­gul de la 1.200 de dolari, iar în cazul de­păşirii suportului de la 1.296, atunci pre­ţul ar putea să coboare către 1.193 sau 1.191 dolari“, explică Sil­via Ga­bor, ana­list la compania de brokeraj XTB Bro­kers. Tendinţa des­cen­dentă a au­ru­lui este aproape de epui­zare, ast­fel semnale tehnice pozi­tive ar pu­tea să apară pe termen me­diu, adaugă ea.
 
Preţul aurului scade de aproape o săptămână încoace în condiţiile în care în această săp­tă­mână are loc şe­dinţa de politică mo­netară a Fed, iar me­talul pre­ţios reflec­tă, într-o oare­care mă­sură, aş­tep­tările in­vesti­to­ri­lor vizavi de ma­jo­ra­rea ratei de do­bândă de cea mai pu­ternică bancă cen­trală din lume, cea a SUA.
 
Petrolul a marcat vineri o corecţie im­por­tantă, reac­ţio­nând la divergenţa dintre SUA (a cărei producţie a revenit la ma­ximele ultimului an) şi produ­că­torii de petrol OPEC (care au agreat să reducă producţia cu circa 1,8 mil. barili/zi în pri­mele şase luni ale anu­lui), se mai arată în nota XTB Ro­mâ­nia. „Pe ter­men scurt, cotaţiile pe­tro­liere ar putea evolua lateral, în zona mi­nimelor mar­cate vineri, noteaSilvia Gabor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO