Burse - Fonduri mutuale

Preşedintele ASF: Statutul de piaţă emergentă va aduce noi investitori şi emitenţi de calibru la BVB

Leonardo Badea, Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară

Leonardo Badea, Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară

Autor: Cristina Bellu

27.09.2019, 11:15 506

Leonardo Badea, Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), consideră că promovarea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) la statutul de piaţă emergentă va aduce noi investitori şi emitenţi de calibru pe piaţa de capital.

”Datorită noului statut Bursa de la Bucureşti va avea un suflu nou şi vom vedea noi investitori şi emitenţi de calibru”, spune Leonardo Badea.

Bursa de la Bucureşti a fost promovată de agenţia FTSE Russell la statutul de piaţă emergentă secundară într-o decizie istorică ce va intra în vigoare din septembrie 2020, potrivit unui anunţ oficial făcut ieri seară.

“Decizia vine după o perioadă de trei ani în care evoluţia pieţei de capital din România a fost atent monitorizată, iar concluzia reprezintă o recunoaştere a progreselor înregistrate pe mai multe paliere calitative şi cantitative. Au fost recunoscute astfel îmbunătăţirea mecanismelor de tranzacţionare şi post-tranzacţionare, transparenţa sporită în ceea ce priveşte reglementările aplicabile pieţei de capital, creşterea guvernanţei emitenţilor şi, nu în ultimul rând, evoluţia pozitivă a lichidităţii pieţei”, spun reprezentanţii ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO