Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Prefab Bucureşti le propune acţionarilor dividende de 4,4 mil. lei din profitul anului trecut, cu un randament de 4,8%

Prefab Bucureşti (simbol bursier PREH), producător de elemente prefabricate din beton, a convocat acţionarii pe 27 aprilie 2021 pentru a aproba distribuirea de dividende de 4,4 mil. lei din profitul anului trecut în sumă de 6,1 mil. lei, potrivit convocatorului publicat marţi la bursă.

Dividendul brut pe acţiune propus de consiliul de administraţie este de 0,09%, care la preţurile curente de tranzacţionare le asigură investitorilor un randament de 4,8%, arată calculele realizate de ZF. Suma de 415.418 lei este propusă către rezerva legală, în timp ce diferenţa de 1,3 mil. lei este destinată categoriei alte rezerve. Propunerea pentru data plăţii dividendelor este 8 iulie 2021.

Prefab Bucureşti a încheiat anul 2020 cu un profit net de 5,8 mil. lei, de peste cinci ori mai mare faţă de rezultatul net de 1,1 mil. lei din 2019, la afaceri de 88,4 mil. lei, plus 35,3%, potrivit raportului financiar preliminar. Compania are 90,3 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 83% de Romerica International, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) deţine 13% din numărul de acţiuni. Acţiunile PREH înregistrează o creştere de 2,2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 476.000 de lei, arată datele BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.