Burse - Fonduri mutuale

Practic Bucureşti plăteşte dividende 26 milioane de lei începând din 30 septembrie

Practic Bucureşti plăteşte dividende 26 milioane de...

Autor: Roxana Pricop

28.09.2015, 00:00 212

Dezvoltatorul imobiliar Practic Bucureşti (simbol bursier PRBU), controlat de Radu Dimofte, a anunţat că va începe plata dividendelor aferente profitului din 2014 dar şi celor din anii anteriori pe 30 septembrie. Data de înregistrare a fost 25 septembrie. Compania va plăti un dividend în valoare brută de 27,36 lei/acţiune pentru exerciţiul financiar 2014, iar pentru profitul repartizat din rezultatul reportat obţinut din anii anteriori compania va plăti câte 16,83/acţiune.

Astfel, valoarea totală brută a dividendului este de 44,19 lei/acţiune. Cuantumul total al dividendelor se ridică la 26,2 milioane de lei. Dimofte, care deţine 48,5% din companie, are de încasat dividende brute de circa 10 mil. lei. Dimofte deţine şi jumătate din cel mai important proiect imobiliar comercial din Capitală - mallul Băneasa.

Practic SA deţine cinci hectare de spaţii comerciale şi birouri, fiind unul dintre cei mai mari proprietari din Capitală. Doar spaţii comerciale compania deţine 3,5 ha, respectiv aproape 4% din totalul spaţiilor din Bucureşti. Mega Image şi Profi sunt principalii chiriaşi la parterul blocurilor, ocupând fiecare circa 10% din totalul suprafeţelor. Pe poziţiile următoare se află Raiffeisen cu 6% şi BCR cu 4%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO