Burse - Fonduri mutuale

PPF Investments ofera minoritarilor Ardaf un pret de 0,13 lei/actiune

02.08.2007, 18:45 19

Firma Sabile Limited, controlata de fondul ceh de investitii PPF Investments, a lansat o oferta publica de preluare obligatorie pentru un pachet de 29,19% din actiunile companiei de asigurari ARDAF Cluj (ARDF).
Valoarea ofertei se ridica la circa 19,6 milioane de euro, pretul oferit fiind de 0,13 lei/actiune, sub preturile la care actiunile se tranzactioneaza pe piata RASDAQ. Ieri, actiunile Ardaf au pierdut 6,4%, ultima tranzactie derulandu-se la un pret de 0,16 lei/actiune.
Oferta se va desfasura in perioada 6-24 august si va fi intermediata de societatea de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment.
Sabile Limited era obligata de legislatia pietei de capital sa deruleze o oferta publica pentru restul actiunilor pe care nu le detine la Ardaf, dupa ce depasise pragul de 33% in cadrul societatii, sau sa-si reduca participatia sub acest nivel. Sabile Ltd. a ajuns sa controleze 70,81% din Ardaf, dupa o serie de achizitii in prima parte a anului, cea mai importanta fiind preluarea unui pachet de 56% de la omul de afaceri Ovidiu Tender.
Pretul oferit in cadrul ofertei publice este egal cu cel platit pe actiunile cumparate de la Tender. Conform reglementarilor pe piata de capital, pretul oferit trebuia sa fie cel putin egal cu cel mai mare pret platit de ofertant sau de persoanele cu care acesta actioneaza in mod concertat in perioada de 12 luni anterioara ofertei, acesta fiind de 0,13 lei pe actiune.
Cel mai important actionar minoritar al Ardaf este Raiffeisen Zentralbank, cu 7,67% din actiuni.
Ardaf a subscris pe primul trimestru al anului prime brute de 47,9 milioane de lei (14,2 milioane de euro), in scadere cu 39% fata de perioada similara a lui 2006 si a inregistrat o pierdere de 28,8 milioane de lei (8,5 milioane de euro).
Ardaf si-a exprimat intentia de a intra pe piata pensiilor private incepand cu luna septembrie, conducerea societatii spunand ca este mai interesata de administrarea pensiilor obligatorii (pilonul II), decat a celor facultative (pilonul III).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO