Burse - Fonduri mutuale

Posibila preluare a diviziilor Enel a urcat cu 360 mil. lei valoarea bursieră a Electrica

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

12.09.2014, 00:07 1516

Acţiunile grupului de distribuţie Electrica (EL) au bătut record după record în ultimele săptămâni, atingând maximul istoric de 12,22 lei/titlu în şedinţa de ieri, investitorii speculând informaţiile că Electrica ar fi interesată de o posibilă preluare a diviziilor grupului italian Enel care se retrage din România.

Electrica a intrat în vizorul investitorilor începând din 26 august, moment din care acţiunile grupului au crescut cu 9,5% până în prezent. Performanţa acţiunilor din ultimele două săp­tămâni este cu atât mai surprinzătoare cu cât în prima lună de tranzacţionare la bursă (4 iulie-4 august), acţiunile s-au corectat negativ cu 2%, neavând o direcţie clară.

Ce a schimbat sentimentul investitorilor faţă de acţiunile Electrica au fost declaraţiile ministrului pentru energie de la finalul lunii august că statul consideră reţele de distribuţie drept active strategice şi că există interes din partea unor companii româneşti pentru preluarea unor părţi din operaţiunile Enel.

„În cazul unei achiziţii, impactul asupra rezultatelor financiare se va vedea rapid, iar pentru investitorii în acţiunile Elec­trica este ca şi cum aceştia şi-ar recupera banii mai repede, a spus Daniela Mândru, analist la casa de brokeraj Swiss Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO