Burse - Fonduri mutuale

Portughezii retrag Stirom de la bursă şi plătesc un preţ pe acţiune cu 2,7% mai mare decât cel din piaţă

Portughezii retrag Stirom de la bursă şi plătesc un...

Autor: Roxana Rosu

01.02.2018, 11:57 529

Producătorul de ambalaje din sticlă Stirom Bucureşti, deţinut indirect de portughezii de la BA Vidro, se va retrage de la tranzacţionarea pe Bursa de Valori Bucureşti, începând cu 5 februarie.

Stirom este controlată de MGL Mediterranean Glass Limited din Cipru (93% din titluri), subsidiară a BA Glass Olanda, grup deţinut la rândul lui de două companii portugheze.

MGL Mediterranean Glass Limited a derulat în perioada 23 mai-5 iulie 2017 o ofertă publică de preluare obligatorie, adresată tuturor acţionarilor emitentului şi pentru toate deţinerile acestora.

Potrivit anunţului publicat astăzi la BVB, acţionarii care nu şi-au încasat contravaloarea acţiunilor pe care le deţin la Stirom vor putea oricând să solicite contravaloarea lor la preţul de 18,02 lei/titlu. Sumele urmează să fie menţinute în contul colector deschis de MGL Mediterranean Glass Limited în favoarea acestora la UniCredit Bank.

Ultimul preţ de tranzacţionare la BVB, din septembrie 2017, a fost de 17,55 lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO