Burse - Fonduri mutuale

Portughezii de la SIBS au cumpărat Wirecard România într-o tranzacţie de peste 50 milioane de euro. Consultantul a fost Raiffeisen Bank

Portughezii de la SIBS au cumpărat Wirecard România...

Autor: Liviu Popescu

29.09.2020, 00:05 1063

♦ Potrivit informaţiilor ZF, tranzacţia a fost intermediată de divizia de investiţii a Raiffeisen Bank România condusă de George Mucibabici Jr. ♦ La nivel de avocaţi, Wirecard a lucrat cu Noerr, iar portughezii au lucrat cu avocaţii de la Stratulat Albulescu ♦ Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică oficial, dar potrivit datelor ZF, depăşeşte 50 mil. euro.

Procesatorul german de plăţi electronice Wirecard, în insolvenţă după ce a dezvăluit că 2 mld. euro lipsesc din bilanţurile contabile, ceea ce a dus la prăbuşirea cotaţiei şi implicit a companiei, a vândut operaţiunile subsidiarei din România către portu­ghezii de la SIBS într-o tranzacţie de peste 50 de milioane de euro.

Astfel, pe fondul procesului de vânzare de active început de administratorul din Germania, care vizează şi operaţiunile din Asia, nu doar pe cele din România, nemţii au vândut compania din România, pentru care în 2016 au plătit 32 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO