Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Polonezii de la XTB Brokers aduc în România un instrument financiar bazat pe indicele FANG + (Facebook, Apple, Netflix, Google)

Polonezii de la XTB Brokers au adus în România un instrument financiar bazat pe indicele FANG+ (Facebook, Apple, Netflix, Google) al bursei de la New York, investitorii putând tranzacţiona CFD-urile, un contract pentru diferenţă, instrument care oferă traderilor şi investitorilor posibilitatea de a beneficia în urma variaţiei preţurilor, fără a deţine activul suport, din platforma de tranzacţionare a companiei.

Randamentul investiţiei este calculat pe baza modificării preţului activului dintre momentul cumpărării si momentul vânzării, fără a lua în considerare valoarea de bază a activului suport. CFD-ul bazat pe FANG+ este oferit printr-un contract încheiat între un client şi un broker. XTB permite clienţilor să opteze atât pentru poziţii short, cât şi pentru poziţii long pe un instrument, ceea ce înseamnă că aceştia au posibilitatea de a câştiga atunci când preţul scade (prin optarea pentru o poziţie short) sau când preţul creşte (prin optarea pentru o poziţie long).

“Randamentele anuale ale indicelui FANG+ le-au depăşit pe cele ale NASDAQ100 cu aproape 10 puncte procentuale. Între 19 sept. 2014 şi 18 ianuarie 2019, randamentul total anualizat a fost de 23,48% pentru FANG+, în timp ce pentru NASDAQ100 a fost de 13,64% iar pentru S&P 500 de 8,99%”, spune Claudiu Cazacu, strateg-şef la XTB România. Indicele FANG+ a fost lansat de NYSE pe data de 26 septembrie 2017. Companiile din componenţa indicelui FANG, Facebook, Amazon, Netflix şi Google, au contribuit cu 90% la creşterea indicelui S&P500 de la începutul anului 2015. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.