Burse - Fonduri mutuale

Platforma fintech Filbo, a OMRO IFN, atrage 10 mil. lei de la investitori printr-o emisiune de obligaţiuni intermediată de Goldring. 9,5% dobânda şi cinci ani scadenţă

Platforma fintech Filbo, a OMRO IFN, atrage 10 mil. lei...

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

28.01.2022, 11:40 517

Filbo, platformă tech dedicată micilor antreprenori, deţinută de compania OMRO, a atras 10 milioane de lei de la investitori printr-o emisiune de obligaţiuni intermediată de Goldring şi care are o dobândă de 9,5% plătibilă semestrial cu o maturitate de 5 ani. OMRO voia iniţial 7 mil. lei dar investitorii au alocat 10 mil. lei, rezultând aşadar o suprasubscriere. La plasament au participat 12 investitori profesionali, 6 persoane fizice şi 6 persoane juridice, potrivit Filbo.

„Fiind deja a doua rundă de obligaţiuni finalizată cu succes, intermediată tot de către Goldring, la doar 2 ani de la prima emisiune, modelul nostru de business, rezultatele de până acum şi planurile noastre de creştere generează continuă încredere în rândul investitorilor – cărora le mulţumim pe această cale. Fondurile obţinute vor ajuta la finanţarea activităţii de creditare – având perspectivele în continuare ale unei creşteri rapide, faţă de piaţă, mai ales prin recentele soluţii digitale inovative de creditare lansate pentru micii antreprenori – şi de asemenea ne vor ajuta la realizarea principalelor proiecte interne ale companiei, în special îmbunătăţirea continuă a soluţiilor inovative dezvoltate pentru clienţii noştri”, spune Florian Teleaba, Deputy CEO Filbo.

OMRO, compania care deţine brandul şi platforma digitală Filbo, este o instituţie financiară nebancară prezentă pe piaţă încă din 1994, fiind una din primele instituţii de micro-creditare din România şi între membrii fondatori ai European Microfinance Network. Platforma Filbo.ro a fost lansată in 2020 pentru a oferi un acces complet online la finanţare pentru micro-întreprinderi şi antreprenori individuali, într-un mod mai rapid şi mai flexibil in comparaţie cu oferta altor bănci sau IFN-uri.

„Succesul ofertei de obligaţiuni OMRO confirmă, din nou, suportul pe care investitorii sunt interesaţi să îl ofere sectorului de microcreditare a micilor antreprenori, un pilon critic pe termen mediu şi lung pentru rezilienţă şi sustenabilitate economică şi socială la nivel local, regional şi naţional. Un proiect precum platforma FILBO, cu impact potenţial important pentru încurajarea spiritului antreprenorial modern românesc, proiectat şi dezvoltat de o echipă cu multă experienţă în sectorul financiar a câştigat susţinerea investitorilor atât în prima rundă de finanţare, cât şi acum. Până la urmă, piaţa de capital reconfirmă, acum şi în mod indirect, rolul de finanţator al companiilor antreprenoriale româneşti”, spune Virgil Zahan, CEO Goldring.

OMRO a avut o creştere accelerată în ultimii ani, în 2020 înregistrând un avans de 4 ori mai mare decât piaţa, cu o creştere a portofoliului cu 40%, continuând dinamica şi în anul 2021 cu o creştere a portofoliului de peste 66% şi dublarea volumului de credite acordate faţă de 2020.

Prin intermediul filbo.ro, micii antreprenori pot accesa un credit de până la 45.000 lei, complet online, iar cei care necesită sume mai mari primesc şi un consilier care le oferă consultanţă şi îi ghidează prin procesul de aplicare. Platforma Filbo implică o experienţă 100% digitală, de la încărcarea digitală a documentelor, identificarea online, până la semnarea electronică a contractului, cu un timp de aplicare de 10 minute si un timp mediu de aprobare de aproximativ 8 ore in ultimele 30 de zile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO