Burse - Fonduri mutuale

Pilonul II este cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania: Viitorii pensionari, prin intermediul fondurilor Pilon II de pensii, şi-au majorat deţinerea la cea mai mare bancă din România în 2020 de la 18% la 23% şi au ajuns la o investiţie de 3 miliarde de lei

Pilonul II este cel mai mare acţionar al Băncii...

Autor: Liviu Popescu

06.04.2021, 19:34 467

♦ Banca de la Cluj, la o capitalizare de aproape 13 miliarde de lei la Bursa de la Bucureşti, din care aproape 3 mld. lei sunt investiţiile din portofoliul fondurilor de pensii private ♦ Toate cele şapte fonduri de pensi private Pilon II şi-au majorat deţinerea la Banca Transilvania în anul 2020.

Prin intermediul fondurilor de pensii private Pilon II, la care contribuie în mod obligatoriu cu o parte din salariul brut lunar, aproape 8 milioane de viitori pensionari au ajuns, pe fondul achiziţiilor realizate de administratorii de pensii private, cei mai mari acţionari ai Băncii Transilvania, arată datele agregate de ZF.

Astfel, la final de 2020, cele şapte fonduri de pensii private Pilon II din România aveau investiţii de aproape 3 mi­liarde de lei la cea mai mare bancă din România, echivalentul unei deţineri de 23% din capitalul social, ceea ce le oferă o poziţie importantă în cadrul adunării generale a acţionarilor. Aceasta era cea mai importantă expunere a fondurilor de pensii la o societatea listată la Bursa de la Bucureşti, potrivit datelor din rapoartele fondurilor Pilon II.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO