Burse - Fonduri mutuale

Piaţa bursieră americană se îndreaptă spre o toamnă de vis

Piaţa bursieră americană se îndreaptă spre o toamnă...

Autor: Ştefan Stan

18.09.2017, 16:46 526

Acţiunile americane se îndreaptă spre creşteri record, după ce indicele S&P 500 a ajuns vineri la 2.500 de puncte pentru prima oară, iar indicele Dow Jones Industrial Average a avut cea mai bună săptămână a anului.

Futures ale S&P se îndreaptă spre o creştere de 0,3% la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, alimentate de optimismul legat de acţiunile companiilor din IT, în condiţiile în care oficialii FED nu anticipează niciun eveniment care să pună în pericol piaţa.

Creşterile aşteptate de pe Wall Street vin în condiţiile unei zile positive pe pieţele europene şi asiatice, indicele Stoxx 600 urcând cu 0,3%, în linie cu creşterile asiatice.

Acţiunile europene au câştigat 5,8% anul acesta, dar dacă luăm în calcul deprecierea dolarului, ar însemna o creştere de 20,1%. Indicele care a înregistrat cele mai mari câştiguri a fost FTSE MIB al Italiei, care a urcat cu 16,2% anu acesta, adică 32,1% raportat la dolar.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO