Burse - Fonduri mutuale

Piaţa AeRO, neatractivă pentru investitorii instituţionali. Dragoş Manolescu, OTP AM: De multe ori preţul nu reflectă valoarea

Piaţa AeRO, neatractivă pentru investitorii...

Autor: Tibi Oprea , Eduard Ivanovici

30.09.2021, 00:07 1269

Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management, administrator de investiţii cu active sub gestiune de 770 mil. lei la finele lunii august, spune că piaţa secundară AeRO a BVB nu se află pe radarul investitorilor instituţionali.

„Aş compara piaţa AeRO cu ceea ce s-a întâmplat în trecut cu Nasdaq. Ideea este că în piaţa AeRO sunt foarte mulţi jucători de retail, nefiind atractivă pentru jucătorii instituţionali. Un jucător instituţional are anumite criterii de lichiditate, aşa că s-ar expune pe un emitent din AeRO cu pachete foarte mici. În al doilea rând, sunt companii din zona aceasta care se tranzacţionează la nişte indicatori ca şi cum s-ar fi listat pe Nasdaq în SUA“, a spus Dragoş Manolescu în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

„Nu mai există o percepţie clară asupra realităţii, iar poate investitorii instituţionali le evaluează diferit. Riscul pe care îl văd aici este o evaluare greşită din partea investitorilor, de multe ori preţul nu reflectă valoarea“, a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO