Burse - Fonduri mutuale

Petrom vrea să-şi remunereze investitorii cu dividende de 136% din profitul pe 2020, deci să apeleze la rezerve. Ultimul cuvânt, la austriecii OMV în aprilie

Petrom vrea să-şi remunereze investitorii cu dividende...
05.02.2021, 00:07 730

♦ 2021 ar putea fi primul an de la listarea din 2001 încoace în care Petrom îşi remunerează investitorii cu mai mult decât a înregistrat profit net ♦ Randamentul unui dividend propus de Petrom din profitul în anul pandemiei este de 7,7%.

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la bursa de la Bucureşti în termeni de capitalizare, propune acţionarilor un dividend brut de 0,031 lei pe acţiune din profitul net pe 2020, echivalentul unui randament de 7,7% la preţurile curente de tranzacţionare, arată calculele realizate de ZF pe baza pro­punerii transmise joi de companie.

Astfel, direc­torul Petrom inten­ţionează să-şi remu­nereze investitorii cu 1,76 mld. lei, ceea ce înseamnă o rată de distribuire de 136% din profi­tul net, cea mai ridi­cată de la listarea din 2001 încoace, adică să apeleze la rezultatul reportat şi la rezerve. De­sigur, ultimul cu­vânt de spus îl vor avea austriecii de la OMV în adunarea generală a acţio­narilor din aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO