Burse - Fonduri mutuale

Petrom şi TeraPlast cresc la Bursă

Petrom şi TeraPlast cresc la Bursă

Autor: Tibi Oprea

24.08.2021, 00:07 1025

Acţiunile OMV Petrom (SNP) şi cele ale TeraPlast Bistriţa (TRP) vor fi incluse, din 20 septembrie, în indicii FTSE Russell pentru pieţe emergente, alăturându-se acţiunilor Banca Transilvania (TRP), OMV Petrom (SNP), dar şi Bittnet Systems. Ce presupune acest lucru pentru emitenţi şi pentru piaţă?

„Faptul că un emitent este inclus în indicii FTSE Russell, înseamnă pentru respectivul emitent mai multă vizibilitate în rândul investitorilor instituţionali, precum fonduri care investesc în emitenţi cotaţi în indici globali. Acest interes s-ar putea materializa şi în decizii de investire în emitentul respectiv. Din acest motiv, decizia de includere a SNP şi TRP în indicii FTSE a generat o creştere a preţului respectivelor acţiuni. În plus, creşterea numărului de emitenţi incluşi în indicii FTSE aduce şi beneficii pieţei BVB, întrucât o face mai vizibilă în rândul investitorilor internaţionali“, explică Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO