Burse - Fonduri mutuale

Petrom porneşte la Petrobrazi o unitate care converteşte GPL în carburant auto. Investiţii de circa 65 mil. euro

Petrom porneşte la Petrobrazi o unitate care...

Autor: Roxana Rosu

21.04.2019, 19:02 3179

OMV Petrom (simbol bursier SNP) a pus în funcţiunea la rafinăria Petrobrazi unitatea de Policombustibili care converteşte GPL şi benzina uşoară de joasă calitate în produse petroliere cu valoare adăugată ridicată, respectiv benzina şi motorina. Petrom menţionează că aceasta este cea de-a treia unitate de acest tip din lume şi este prima care converteşte şi benzina uşoară de joasă calitate, nu doar GPL.

“Prin noua unitate Policombustibili, tehnologii de ultima generaţie din industria petrochimică şi de rafinare sunt disponibile acum şi în rafinăria Petrobrazi”, spune Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Lucrările la proiectul unităţii Policombustibili au început în 2017 şi au necesitat investiţii de aproximativ 65 milioane de euro, menţionează Petrom.

“Proiectul a implicat construirea noii unităţi care se întinde pe o suprafaţă mai mare decât cea a unui teren de fotbal. Lucrările la unitatea Policombustibili au presupus peste 850.000 de ore-muncă fără incidente, fiind implicate peste 550 de persoane – specialişti OMV Petrom, precum şi sub-contractori specializăţi”, menţionează Petrom.

OMV Petrom a înregistrat în primul trimestru din 2019 o producţie de hidrocarburi în scădere cu 2% comparativ cu ultimele trei luni ale anului precedent, în timp ce marjele de rafinare au atins un nivel minim al ultimilor cel puţin patru ani, iar petrolul este în scădere accelerată.

Din punct de vedere operaţional acesta este unul dintre cele mai slabe trimestre pentru Petrom, ceea ce ar putea să-şi pună amprenta şi asupra rezultatelor financiare pentru primele trei luni ale anului 2019.

Compania îşi va publica pe 3 mai 2019 raportul aferent rezultatelor financiare din lunile ianuarie, februarie şi martie. La nivelul grupului OMV, producţia de hidrocarburi a urcat cu 6% într-un an, în timp ce Petrom înregistrează un declin de 5,6%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO