Burse - Fonduri mutuale

Petrom: chiar dacă în 2019 şi-a diminuat profitul cu 11%, compania vrea să dea dividende cu 15% mai mari. Acţiunile cresc la Bursă

Petrom: chiar dacă în 2019 şi-a diminuat profitul cu...

Autor: Liviu Popescu

07.02.2020, 10:10 946

Petrom intenţionează ca 48% din profitul net înregistrat în anul 2019, adică circa 1,7 mld. lei, să meargă către acţionari.

Chiar dacă în anul 2019 profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 11% faţă de anul precedent, conducerea companiei a anunţat joi că va propune acţionarilor un dividend brut pe acţiune de 0,031 lei, în creştere cu 15% faţă de cel livrat anul trecut. Prin urmare, reacţia la Bursă a fost pozitivă în contextul în care dividendul propus de Petrom echivalează cu un randament de 7,3%, arată calculele realizate de ZF şi care au ţinut cont de preţurile de închidere de dinainte de anunţul companiei. Ca valoare, acesta este cel mai ridicat dividend din 2011 încoace, arată datele ZF.

„Surprinde plăcut creşterea procentului de alocare în dividende din profitul net. Cu o rată de distribuţie de 48% şi distribuţii regulate în ultimii ani,  OMV Petrom intră în categoria companiilor cu politică de dividend solidă”, spune Alin Brendea, director general adjunct al societăţii de brokeraj Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO