Burse - Fonduri mutuale

Petrom, BRD şi Nuclearelectrica sunt cele mai subevaluate acţiuni din prima ligă bursieră după raportările pe T1/2019

Petrom, BRD şi Nuclearelectrica sunt cele mai...

Autor: Liviu Popescu

19.06.2019, 00:07 1151

Petrom şi Nuclearelectrica sunt şi unele dintre cele mai performante acţiuni din structura indicelui principal BET, cu un randament de 38,5% de la începutul anului 2019, respectiv 45,8% ♦ Petrom afişează o valoare a multiplului de 4,97, ceea ce înseamnă că la nivel teoretic un investitor are nevoie de circa cinci ani pentru ca preţul plătit în prezent pentru o acţiune să fie recuperat din profitul companiei, în cazul în care rezultatul net rămâne constant.

Petrom, BRD şi Nuclear­electrica sunt cele mai sub­evaluate acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti pe baza multiplului de piaţă PER (price earning ratio), calculat pe baza rezultatelor financiare aferente ultimelor 12 luni, care le includ astfel şi pe cele din T1/2019, potrivit datelor transmise de Tradeville la solicitarea ZF. Toate aceste trei acţiuni au trecut prin corecţiile ex-dividend.

Astfel, acţiunile Petrom se tranzacţionează la un nivel PER de 4,97, urmate de cele ale BRD (5,8) şi Nuclearelectrica (7,02). Prin urmare, două dintre cele mai performante acţiuni de la începutul acestui an - SNP şi SNN, care se poziţionează pe podiumul celor mai mari randamente din prima ligă bursieră - sunt şi cele mai subevaluate din rândul acţiunilor din BET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO