Burse - Fonduri mutuale

Petrom, afaceri de 25,5 mld. lei în 2019 cu un profit de 3,6 mld. lei: În linii mari, anul 2019 a fost uşor mai slab pentru companie

Petrom, afaceri de 25,5 mld. lei în 2019 cu un profit de...

Autor: Liviu Popescu

07.02.2020, 19:40 289

♦ Segmentul upstream (în amonte), cel cu cea mai mare pondere în profitabilitatea companiei, în scădere din cauza unor preţuri mai reduse la ţiţei, dar şi a unui volum de gaze mai mare, pe care producătorul a avut obligaţia să îl vândă la preţ reglementat ♦ Petrom a avut un profit net mai mic cu 11% şi pe fondul unor cheltuieli speciale pentru remedierea solului de la rafinăria Arpechim.

MV Petrom (SNP), cea mai mare mare com­pa­nie listată la Bursa de la Bu­cureşti în termeni de capitalizare, a încheiat anul 2019 cu vânzări de 25,5 miliarde de lei, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 11% la circa 3,6 miliarde de lei, arată datele publicate joi la bursă.

Despre perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, cel mai mare proiect energetic offshore local, explorat de Petrom alături de americanii de la ExxonMobil şi în care până în prezent au fost investite 1,5 miliarde de dolari, conducerea Petrom spune că este dornică să îl vadă realizat, dar este nevoie de schimbări la legea offshore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO