Burse - Fonduri mutuale

Petrom „a pus” 1,4 miliarde de lei doar în şedinţa de luni de la bursă în cea mai bună zi din aprilie 2020: raliu de aproape 8% al acţiunilor

Petrom „a pus” 1,4 miliarde de lei doar în şedinţa...

Autor: Liviu Popescu

09.11.2020, 18:58 279

Acţiunile OMV Petrom (simbol bursier SNP) au înregistrat luni un raliu de aproape 8% la bursa de la Bucureşti, de la 0,312 lei pe acţiune la 0,3365 lei pe acţiune, adică echivalentul unei creşteri de 1,4 miliarde de lei în valoare de piaţă la circa 19 mld. lei, pe fondul scumpirii ţiţeiului.

Astfel Petrom a înregistrat cea mai bună şedinţă bursieră, prin prisma evoluţiei preţului unei acţiuni din 2 aprilie 2020 încoace, arată datele agregate de ZF.

Luni acţiunile Petrom au înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere din cele 17 acţiuni ale indicelui principal BET. Spre comparaţie indicele a urcat cu 3,65%. Pe de altă parte o singură acţiune din cele 17 ale BET a fost pe minus ieri, respectiv Conpet cu minus 0,3%.

“Influenţată de entuziasmul prezent pe pieţele internaţionale, bursa locala a închis cu creşteri semnificative pentru toţi indicii. Indicele BET a înregistrat un avans de 3.65% şi a depăşit pragul de 9.000 de puncte”, se arată în raportul brokerilor de la Prime Transaction.

Lichiditatea pe Petrom a fost de 5,8 mil. lei, arată datele BVB.

Barilul de petrol Brent, a cărui evoluţie este determinantă pentru profitabilitatea Petrom, se tranzacţionează luni seară la circa 43 de dolari pe baril, în creştere cu aproape 9% faţă de şedinţa precedentă, pe fondul informaţiilor pozitive cu privire la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO