Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Petrom, a doua cea mai mare companie din România, estimează un profit de 1,8 mld. lei în 2021 şi venituri de 16 mld. lei. Orice ieftinire cu 1 dolar a barilului, minus 100 mil. lei în rezultate

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti în termeni de capitalizare, estimează un profit net de 1,8 mld. lei şi veni­turi din vânzări de 15,9 mld. lei în anul 2021, potrivit bugetului supus votului acţio­narilor în şedinţa din 27 aprilie. Acestea sunt estimările pentru OMV Petrom SA, potrivit bugetului.

Spre comparaţie, la nivel de SA, Petrom a încheiat anul 2020 cu venituri din vânzări de 15,4 mld. lei şi un profit net de 1,38 mld. lei. La BVB, Petrom a publicat rezultatele financi­are la nivel de grup, respectiv 19,7 mld. lei vânzări şi 1,3 mld. lei profit net. „Veni­tu­rile din vânzări aproximativ la nive­lul actual din 2020 ca urmare a creşterii preţurilor mărfu­rilor şi volu­melor de vân­zări de energie elec­trică şi de pro­duse pe­tro­liere, efect par­ţial redus ca ur­mare a scăderii volu­me­lor de vânzări de gaze na­turale“, menţionează Petrom, compa­nie cu 23,5 mld. lei capi­talizare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.