Burse - Fonduri mutuale

Pepco, retailerul polonez deţinut de un grup sud-african, care vrea să devină cel mai mare retailer din România ca număr de magazine, se listează pe bursa din Varşovia, de unde vrea să strângă 1 mld. euro

Pepco, retailerul polonez deţinut de un grup...

Autor: Ştefan Stan

05.05.2021, 11:13 44642

Steinhoff International se pregăteşte pentru listarea diviziei europene a Pepco în Polonia, operaţiune prin care se aşteaptă să strângă 1 miliard de euro, capitalizând pe creşterea cererii pentru produse ieftine, în contextul crizei de COVID, scrie Bloomberg.

Retailerul şi alţi deţinători doresc să pună la vânzare 101,3 milioane de acţiuni existente, potrivit unei declaraţii făcute miercuri.

Pepco a semnat de asemenea înţelegeri cu creditorii pentru noi împrumuturi de 550 mil. euro, alături de o facilitate de credit de 190 mil euro.

Acţiunile vor fi puse la vânzare între 38 şi 46 de zloţi (8,31 şi 10,06 euro) pe bursa din Varşovia. IPO-ul va fi cimentat pe 14 mai, urmând ca din 26 mai să se pornească tranzacţionare. Listarea ar urma să evalueze Pepco la 26,4 miliarde de zloti (5,7 mld. euro).  

Compania are pe plan local afaceri de peste 1,3 mld. lei şi peste 300 de magazine în România. Pe piaţa locală, Pepco a deschis prima unitate în 2015 şi a pariat apoi pe o expansiune rapidă, România ajungând să depăşească rapid pieţe mai vechi precum Cehia şi Ungaria. Pepco îşi propune să devină cea mai extinsă reţea de retail din România ca număr de magazine. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO