Burse - Fonduri mutuale

Pentru prima oară în ultimii cinci ani, cehii de la Wood ies de pe podiumul celor mai mari brokeri de la Bursă

Pentru prima oară în ultimii cinci ani, cehii de la...

Autor: Tibi Oprea

02.07.2019, 08:37 299

Podiumul este ocupat în S1/2019 de Swiss Capital, cu o cotă de piaţă de 25,7%, BT Capital (12,7%) şi divizia de brokeraj a BCR (12,37%).

Pentru prima oară în ultimii cinci ani, bro­ke­rul Wood iese de pe podiumul celor mai mari bro­keri de la bursă şi trece pe locul cinci în funcţie de valoarea tranzacţiilor intermediate în pri­mul semestru al unui an, potrivit datelor BVB. Podiumul este ocupat în S1/2019 de Swiss Ca­pital, cu o cotă de piaţă de 25,7%, BT Capital Part­ners (12,7%) şi brokerii de la BCR (12,37%).

Pentru a tranzacţiona acţiuni la bursa românească, un potenţial investitor poate opta fie pentru metoda online, de obicei cea mai ief­tină, fie pentru tranzacţionare asistată de către un broker. Din rândul celor 26 de brokeri de la bursa românească, primii trei au inter­me­diat puţin peste jumătate din totalul tran­zac­ţiilor efectuate în primele şase luni ale anului 2019, respectiv 5,4 miliarde de lei. Spre com­pa­raţie, în prima jumătate a anului 2018, cei mai mari trei brokeri au intermediat cu circa 3% mai multe tranzacţii decât în aceeaşi perioadă a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO