Burse - Fonduri mutuale

Pentru prima oară de la prăbuşirea din primăvara anului 2020 încoace, bursa românească trece în sfârşit în teritoriu pozitiv la nivel de an: BET-TR, plus 0,4%

Pentru prima oară de la prăbuşirea din primăvara...

Autor: Liviu Popescu

09.12.2020, 18:49 283

 “Ar trebui să avem mai multă încredere în companiile româneşti şi în capacitatea de redresare a acestora, iar bursa este cel mai bun exemplu care arată că acest lucru este posibil”

Prin prisma indicelui BET-TR, cel care reflectă şi evoluţia randamentelui dividendelor acordate de unele companii din BET, bursa de la Bucureşti a trecut în sfârşit în teritoriu pozitiv la nivel de 2020, pentru prima oară de la prăbuşirea din primăvara anului încoace, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Astfel indicele BET-TR a închis pe 9 decembrie 2020 la 16.036 de puncte, în creştere cu 0,7% faţă de marţi,într-o şedinţă în care toţi indicii bursieri au fost pe plus pe fondul optimismului de pe pieţele europene cu privire la administrarea vaccinului împotriva COVID-19. Prin urmare, de la începutul anului 2020 încoace, indicele BET-TR înregistrează o creştere de 0,4%.

“Ar trebui să avem mai multă încredere în companiile româneşti şi în capacitatea de redresare a acestora, iar bursa este cel mai bun exemplu care arată că acest lucru este posibil”, spune Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

Pe de altă parte indicele BET, cel care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate acţiuni la bursa de la Bucureşti, încă rămâne pe minus, respectiv 3%. Miercuri, indicele s-a apreciat cu 0,67% la 9.532 de puncte. Spre comparaţie, la început de 2020 indicele avea o valoare de 9.977 de puncte.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO