Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Pe cine vrea guvernul în boardul Transgaz: pe Mircea Abrudean, secretar general adjunct al guvernului, şi pe Laura Dragotă, fost consilier din aparatul lui Cîţu de când era ministru al finanţelor

Mircea Abrudean, 37 de ani, fost prefect de Cluj din 2019 şi până în 2021, când a preluat funcţia de secretar general adjunct al Guvernului în urma unei decizii a premierului Cîţu, este propus de statul român, prin secretariatul general al Guvernului, pentru funcţia de administrator provizoriu al companiei de stat Transgaz.

Pe lista propunerii din partea SGG, în calitate de acţionar majoritar al Transgaz, se află şi Dragotă Laura Raluca Alina, 47 de ani, cea care de la 1 martie 2021 încoace ocupă funcţia de director general adjunct – Direcţia Generală Politic Publice, strategii şi control intern managerial din cadrul SGG.

Anterior ea a fost director de cabinet/consilier personal cabinet secretar de stat în Ministerul Finanţelor, respectiv de la 28 ianuarie 2020 şi până la 18 decembrie 2020, aşadar când ministrul al finanţelor era Florin Cîţu.

Cele două propuneri, cu mandat de patru luni, urmează să fie discutate în cadrul adunării generale a Transgaz din 22 aprilie 2021.

De asemenea acţionarii vor discuta atunci şi aprobarea cererilor de reînnoire a mandatelor a patru membri pe patru ani ai consiliului de administraţie al Transgaz, respectiv Sterian Ion, Mihnea Nicolae, Iliescu Bogdan, Văduva Petru. Dar statul vrea alegerea a doar trei dintre aceştia la care se adaugă şi cei doi numiţi pe patru luni.

Transgaz are 3,4 mld. lei capitalizare, cel mai mare acţionar, cu un pachet de 58,5% fiind statul român prin secretariatul general al Guvernului.​

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.