Burse - Fonduri mutuale

Pe 16 octombrie, Banca Transilvania plăteşte dividende de 600 mil. lei şi distribuie şi 10 acţiuni gratuite la 100 deţinute. Pilonul 2 va lua 130 mil. lei

Pe 16 octombrie, Banca Transilvania plăteşte dividende...

Autor: Liviu Popescu

15.10.2020, 13:00 5013

♦ Ieri a fost prima şedinţă de tranzacţionare cu corecţia ex-date de la majorarea de capital pentru acţiuni gratuite ♦ Preţul, de la 2,25 lei la 2,05 lei ♦ Tranzacţie specială de 26 mil. lei ieri după-amiază.

Pe 16 octombrie 2020 acţionarii Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), printre care SIF-uri, fonduri de pensii Pilon II, fonduri mutuale, vor fi remuneraţi cu 600 de milioane de lei sub formă de dividende brute din profitul înregistrat de cea mai mare bancă din România în anul 2019, arată datele ZF.

Astfel, cel mai probabil o parte din această sumă va fi „întoarsă“ la bursa de la Bucureşti, prin achiziţii de acţiuni, în contextul în care banca de la Cluj este printre ultimii emitenţi listaţi care distribuie o parte din profit pe finalul anului 2020. Atât data de înregistrare, cât şi data plăţii au fost mutate de la jumătatea anului în toamnă în contextul în care BNR a reco­mandat băncilor să nu plătească dividende anul acesta pe fondul coronacrizei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO