Burse - Fonduri mutuale

Pe 1 iulie, Simtel intră la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti la o capitalizare anticipată de 92 mil. lei

Pe 1 iulie, Simtel intră la tranzacţionare la Bursa de...

Autor: Tibi Oprea

28.06.2021, 16:42 2818

Simtel Team (simbol bursier SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie, va intra la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în data de 1 iulie 2021, potrivit informaţiilor transmise de operatorul bursier.

Compania a atras 13,7 milioane lei de la 154 de investitori, printr-un plasamentul privat prin care acţionarii au vândut 15% din capitalul social, acţiunile urmând să fie listate pe piaţa AeRO.

În urma încheierii cu succes a plasamentului, capitalizarea anticipată a companiei se situează la aproximativ 92 milioane de lei.

Plasamentul a fost intermediat de BT Capital Partners, divizia de investment banking Grupului Financiar Banca Transilvania, iar Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat.

Simtel Team a fost înfiinţată în anul 2010 de către trei absolvenţi ai Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău.

Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicaţii, şi automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în România, cât şi în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie şi mentenanţă pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a reţelelor de comunicaţii mobile pentru operatorii de telecomunicaţii, şi automatizarea proceselor industriale prin linii de producţie automatizate, acţionări electrice şi roboţi industriali.

În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 27 mai, un total de 1.055.000 de acţiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la preţul de 13 lei pe acţiune.

La plasament au participat 154 de investitori individuali şi profesionişti. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 3,15 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 43,15 milioane de lei.

Pentru a atrage o structură de participare diversificată, oferta a avut o limită superioară de participare, în baza căreia investitorii puteau subscrie maxim 25.000 de acţiuni.

Cei mai mari acţionari ai companiei sunt Iulian Nedea, cofondator şi CEO, care deţine 26,21% din acţiuni, Sergiu Bazarciuc, cofondator şi COO, care are 25,94% din acţiuni, Radu Vilau, cofondator şi CTO, cu 25,93% din capitalul social, Paval Holding SRL, care a intrat în acţionariat ulterior plasamentului privat cu o participaţie de 5%, angajaţii Simtel deţin 2% din acţiuni, în timp ce investitorii BVB deţin 15% din acţiuni.Odată ce acţiunile SMTL vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO, free-float-ul companiei va fi de 17%.

Din suma de 13,7 milioane de lei atrasă, aproximativ 40% din capital va fi utilizat pentru investiţii în divizia de energie regenerabilă, 30% pentru tranzacţii de tip M&A, iar 25% din suma totală vor reprezenta investiţii în dezvoltarea de proiecte fotovoltaice pe sol până la stadiul ready-to-build. Restul de 5% din capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea unei platforme de monitorizare şi operare a staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice

În 2020, Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei şi un profit net de 4 milioane de lei. Din cifra totală de afaceri generată în 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte în domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicaţii şi 2% din proiecte în domeniul automatizării industriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO